Merhabalar bana bugün epilepsi teşhisi koyuldu kardeşimde 7senedir ilaç tedavisi görüyor.İleride benim hayatımda ne gibi kısıtlamaları olur?Ata binmeyi yüzmeyi dalmayı ve basketbolu çok seviyorum yaşım yirmi arkeolog olacağım inşallah rahatsızlığımın bu faaliyetlere ve mesleğime etkisi olurmu
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Onur Alaşehieli,
Epilepsi teşhisi konduktan sonra bazı kısıtlamalar ve dikkat edilmesi gereken hususlar olabilir. At binme, yüzme, dalma ve basketbol gibi faaliyetler epilepsi hastaları için risk taşıyabilir, çünkü ani bir kriz durumunda ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ancak, doktorunuzla görüşüp uygun tedavi ve kontrollerle bu faaliyetlere devamlık sağlayabilirsiniz.
Mesleki olarak arkeolog olmanın epilepsi üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber, sahada çalışırken yanında birinin bulunması ve kriz durumlarına karşı önlemler alman gerekebilir. Doktorunun önerilerini dikkate alarak hayatını en az kısıtlama ile devam ettirebilirsin.
Onur Alaşehieli
26 Nisan 2024 CumaMerhabalar bana bugün epilepsi teşhisi koyuldu kardeşimde 7senedir ilaç tedavisi görüyor.İleride benim hayatımda ne gibi kısıtlamaları olur?Ata binmeyi yüzmeyi dalmayı ve basketbolu çok seviyorum yaşım yirmi arkeolog olacağım inşallah rahatsızlığımın bu faaliyetlere ve mesleğime etkisi olurmu
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Onur Alaşehieli,
Epilepsi teşhisi konduktan sonra bazı kısıtlamalar ve dikkat edilmesi gereken hususlar olabilir. At binme, yüzme, dalma ve basketbol gibi faaliyetler epilepsi hastaları için risk taşıyabilir, çünkü ani bir kriz durumunda ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ancak, doktorunuzla görüşüp uygun tedavi ve kontrollerle bu faaliyetlere devamlık sağlayabilirsiniz.
Mesleki olarak arkeolog olmanın epilepsi üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber, sahada çalışırken yanında birinin bulunması ve kriz durumlarına karşı önlemler alman gerekebilir. Doktorunun önerilerini dikkate alarak hayatını en az kısıtlama ile devam ettirebilirsin.
Sağlıklı günler dilerim.